Teambuilding

Vi samarbeider med Helgøya Klatrepark. Teambuilding og praktiske realfagsaktiviteter i naturskjønne omgivelser. Ta kontakt med Helgøya Klatrepark for informasjon og booking.

www.helgoyaklatrepark.no 

Pr Praktisk realfag på VilVite i Bergen

SHOW-helg i Bergen. Fullsatte forestillinger og mange fornøyde store og små! Dette var gøy!

WeDo

Skolebesøk og andre arrangementer med programmering i fokus. Vi kommer gjerne til deg med opplegg og utstyr. Ta kontakt.

Julebord

Julebord og realfag har vært en hit. Mange bedrifter har benyttet anledningen til å kombinere dette i førjulstiden. Show, aktiviteter og god mat er en fin måte å gjøre årets julebord til noe "litt annet". Husk å booke i god tid. Det er allerede påmeldte for julebordsesongen 2019.

NTNU Gjøvik

Teknas medlemmer og deres barn. Mange kreative deltakere med både samarbeidsevner og konkurranseinstinkt.

Foreldre og barn

Vi fortsetter det gode samarbeidet med Tekna Hedmark og Tekna Oppland. Opplegget tilbyr foreldrekvelder hvor barn og voksne sammen utforsker realfagenes mangfold. Bildet er tatt fra Ingeberg skole i Hamar kommune.

Neste stopp

Neste stopp er i gang. Vi har hatt opplegg hver uke siden oppstart august 2018. I flotte lokaler på Norsk Jernbanemuseum på Hamar utforsker vi realfag. Vi har også arrangert hele dager for barn og unge hvor deltakerne ved Neste Stopp har stått for planlegging, gjennomføring og evaluering av oppleggene. Det har vært lærerikt og sosialt.

 

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Midt i matfatet 2018

Vi var med på årets MIDT I MATFATET. Denne gangen med matvareorientert realfags-SHOW! Fullt av store og små forskerspirer hele helga! Vi digger realfag- også midt i matfatet.

Skaperfest 2018

HA- Lørdag 6. oktober 2018: Gry Anita Lunde i PR Praktiskrealfag koste seg sammen med sin hjemmelagde robot, med Marie Kjelsrud Johansen (13) inni – og ikke minst med publikum som møtte fram på torget i Brumunddal.

Foto: Remi Laakso

Harry Potter SHOW

Harry Potter i Hamar Kulturhus 1 september på Barnas boklørdag. Fullsatt sal og stor magi (kjemi) på scenen. 

Barnas dag på Norsk Jernbanemuseum

Fra HA 16.04.2018

 

Skaper forskerspirer!

Flammer, smell, fargeblanding og raketter fascinerte unge forskerspirer på Jernbanemuseet.

 

Gründerne i selskapet Pr Praktisk Realfag AS gjør alt for å inspirere barn og unge til å bli glad i realfagene.

– Inne på Jernbanemuseet i Hamar er det proppfullt av nettopp realfag, sier daglig leder Anette Kjelsrud.

Før ungene fikk eksperimentere selv, fanget de alles oppmerksomhet med damp, smell og flammer i en jernbanefortelling.

 

PÅ FARTEN HELE TIDA
– Vi ønsker å inspirere de unge til å bli nysgjerrige til å prøve seg fram selv, sier Kjelsrud.

Til daglig har selskapet kontorer i Gründerparken i Brumunddal, men damene bak Praktisk Realfag er stort sett ute på farten for å spre all mulig PR om realfagene.

– Vi besøker barnehager, skoler og vi har ulike event, forteller Tone Sigurdsen.

 

MØTTE OPP I HOPETALL
Samarbeidet med Norsk Jernbanemuseum søndag ble en innertier. Praktisk Realfag var leid for å skape blest om eksperimentering:

– Vi vet at jernbanen og jernbanens historie er full av realfag, sier arrangementsansvarlig Mette Larsen ved jernbanemuseet.

Både små og store i hopetall lot seg fange av smell og farger.

...

 

Pr klubb vinterferie

Pr praktisk og HIL turn gjennomførte to supre dager for barn på 1.- 4. trinn to dager i vinterferien uke 8. Det var full fart og stort engasjement!Foreldrene var storfornøyde og ungene ville ha mer. Og vi, ja vi lader batterier på denne måten!.Flotte dager!

 

Er du eller noen du kjenner interessert i liknende opplegg? Ta kontakt med oss på post@praktiskrealfag.no eller send en melding på siden her. 

 

Harry Potter show

Mange Harry Potter- interesserte på samme sted må bli både spennende og inneholde mye magi! Eller kjemi... Pr har sin helt egen Harry Potter- heks!

Planleggingsdag i Vestre Slidre kommune

Pr praktisk realfag har vært i Vestre Slidre sammen med mange entusiastiske lærere og barnehagelærere. Det ble en dag med mange aktiviteter og praktisk tilnærming i en realfagskommune som startet det nye året med en "kick off"! Hipp hurra for realfag!

Foreldrekveld og realfag!

Tekna Hedmark og Pr samarbeider om å lage innholdsrike og spennende foreldrekvelder i regionen. Først ut var Kirkekretsen skole i Ringsaker med FAU i spissen. Det ble en flott start for en rekke liknende arrangementer. Ta kontakt hvis det er av interesse for dette. TAKK store og små som var med på å gjøre dette til en morsom kveld. Vi har sagt det før og sier det gjerne igjen: vi digger realfag- sammen med dere! 

Tekna Juleverksted

Mange fornøyde foreldre og barn på årets juleverksted for Tekna Gjøvik. Vi digger realfag på NTNU- sammen med dere.

FIRST LEGO League®

Pr Praktisk realfag har deltatt som dommere ved årets turnering på NTNU, Gjøvik. Det var en spennende dag for både oss og deltakerne. Gratulerer til Moose of Norway fra Stavsberg skole, Ringsaker som gikk av med tittelen Champions. God tur til Oslo og lykke til i landsfinalen.

Den store kinodagen på Gjøvik Kino

Pr Praktisk realfag deltok på den store kinodagen på Gjøvik Kino. 

Matematikk med Høgskolen i Innlandet

Pr praktisk realfag bidrar gjerne med inspirasjon til studenter under utdanning. Denne gangen var vi sammen med 80 studenter på barnehagelærerutdanning på Hamar. Vi hadde en fin dag med entusiastiske studenter som satte stor pris på praktiske tips og ideer til matematikkundervisning i barnehagen. 

FORSKERSHOW med Gjøvik videregående skole

I anledning årets seminar i Trysil var vi innleid for å underholde nesten 200 ansatte ved Gjøvik videregående skole. Det ble et morsomt gjensyn med mange gamle kjente. Vi bidro med SHOW før middag. Det var gøy!

Inspirasjonskurs for lærere

Lærere fra både Hedmark og Oppland deltok på vårt inspirasjonskurs innen realfag. Her var det mange ivrige deltakere som virket veldig fornøyde med opplegget. Takk for at vi fikk digge realfag sammen med dere!

Kjemi i barnehagen

Denne høsten har vi besøk flere barnehager med opplegg innen realfag. Vi har møtt mange fornøyde store og små. Ta kontakt hvis dere ønsker besøk i deres barnehage.

Midt i matfatet, Vikingskipet Hamar 2017

Pr praktisk realfag deltok på årets Midt i matfatet i Vikingskipet på Hamar. Vi hadde en stor stand med aktiviteter for alle, samt FORSKERSHOW på hovedscenen fredag, lørdag og søndag. 

Please reload